Hieronder vind je informatie over de cursus.
Wil je je inschrijven? Klik dan op de button ‘koop deze cursus’.
Vergeet niet om je aan te melden voor het event als je wil deelnemen aan een training (event).
Leer werken met het cognitief gedragstherapeutisch protocol TRAP (Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol) voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld.
Het TRAP-behandelprotocol is een evidence-based cognitief gedragstherapeutisch protocol wat ontwikkeld is voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld. TRAP is gebaseerd op de interventie Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation for Adolescents. Het oorspronkelijke protocol is ontwikkeld door Marylene Cloitre en Omar Gudino.
TRAP bestaat uit 12 sessies en richt zich op het verminderen van de psychische lijdensdruk en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De focus van de interventie ligt op het trainen van emotieregulatie vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden. Het protocol kan deel uitmaken van een traumabehandeling en biedt de therapeut de mogelijkheid om de behandeling op de jongere af te stemmen. Door oefeningen, verwerkingsopdrachten, rollenspellen en het trainen van vaardigheden werkt de jongere aan doelen die voor hem of haar relevant zijn in alledaagse situaties.
Doelgroep
(GZ-)psychologen, orthopedagogen(-generalist), klinisch (neuro) psycholoog, psychotherapeuten, kinder- en jeugdpsychiaters, cognitief gedragstherapeutisch werkers en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen.
Opzet
De training bestaat uit 1 lesdag en wordt afgesloten met een kennistoets. Tijdens de training wordt kort de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma besproken, er is aandacht voor het MARS onderzoek en het TRAP protocol wordt besproken en ingetraind middels plenaire bespreking, groepsdiscussie, het bekijken van videomateriaal en het doen van rollenspellen.
Er wordt verwacht van de deelnemers dat ze de voorbereiding positief hebben afgerond, om een actieve bijdrage te leveren tijdens de theoretische discussies, oefeningen en rollenspellen.
LET OP: Het protocol 'Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol dien je aan te schaffen en mee te nemen naar de training.
Praktisch
• Deze training kan ook als incompany training worden aangeboden (meer informatie: academie@karakter.com))
• Omdat Karakter geen bedrijfsrestaurant heeft, kunnen we de lunch helaas niet verzorgen
• Op onze (bij)scholing zijn de algemene voorwaarden en klachtenregeling opleidingen van Karakter van toepassing
Accreditatie
VEN (6 punten), VGCt (7 punten), SKJ (10,5 punten).
Wordt opnieuw aangevraagd bij: NIP/NVO (eerder 7 punten) en FGzPt (eerder 7 punten).
Blijf op de hoogte van de leeractiviteiten van de Karakter Academie
Meld je aan voor de nieuwsbrief Verder Leren