Leer werken met het cognitief gedragstherapeutisch protocol TRAP (Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol) voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld.

TRAP
Het TRAP-behandelprotocol is een evidence-based cognitief gedragstherapeutisch protocol wat ontwikkeld is voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld. TRAP is gebaseerd op de interventie Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation for Adolescents. Het oorspronkelijke protocol is ontwikkeld door Marylene Cloitre en Omar Gudino.
TRAP bestaat uit 12 sessies en richt zich op het verminderen van de psychische lijdensdruk en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De focus van de interventie ligt op het trainen van emotieregulatie vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden. Het protocol kan deel uitmaken van een traumabehandeling en biedt de therapeut de mogelijkheid om de behandeling op de jongere af te stemmen. Door oefeningen, verwerkingsopdrachten, rollenspellen en het trainen van vaardigheden werkt de jongere aan doelen die voor hem of haar relevant zijn in alledaagse situaties.

Cursusdata
Klik op het tabblad events voor de beschikbare cursusdata.

Doelgroep
(GZ-)psychologen, orthopedagogen(-generalist), klinisch (neuro) psycholoog, psychotherapeuten, kinder- en jeugdpsychiaters, cognitief gedragstherapeutisch werkers en sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

Leerdoel
Doel van de training is om de deelnemers binnen 1 dag te scholen in TRAP waarna ze deze behandelinterventie kunnen inzetten in de praktijk.

Aan het eind van deze training

 • ben je de hoogte van richtlijnbehandeling voor PTSS en de laatste evidence-based ontwikkeling op dit gebied
 • kun je TRAP toepassen in de praktijk

Opzet
Tijdens deze training wordt kort de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma besproken, er is aandacht voor het MARS onderzoek en het TRAP protocol wordt besproken en ingetraind middels plenaire bespreking, groepsdiscussie, het bekijken van videomateriaal en het doen van rollenspellen.

Er wordt verwacht van de deelnemers dat ze de voorbereiding positief hebben afgerond, om een actieve bijdrage te leveren tijdens de theoretische discussies, oefeningen en rollenspellen.

LET OP: Het protocol 'Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol dien je aan te schaffen en mee te nemen naar de training.

Praktisch
• Deze training kan ook als incompany training worden aangeboden (meer informatie: academie@karakter.com))
• Omdat Karakter geen bedrijfsrestaurant heeft, kunnen we de lunch helaas niet verzorgen
• Op onze (bij)scholing zijn de algemene voorwaarden en klachtenregeling opleidingen van Karakter van toepassing

Accreditatie
NIP/NVO (7 punten), FGzPt (7 punten), SKJ (10,5 punten), VGCt (7 punten), Register Vaktherapie (14 punten) en VEN (6 punten).

Contact
Neem bij eventuele vragen of aanvullende informatie contact met ons op via academie@karakter.com.

€375,00

Onderdelen

 1. artikel

  Voorbereiding Trauma protocol TRAP

  Verplichte literatuur en documenten

 2. video

  How childhood trauma affects health across a lifetime

  Wanneer deze video een onderdeel is van een cursus, wordt er van de deelnemers verwacht dat ze deze video hebben bekeken.

 3. event

  TRAP Training

  Doel van de training is om de deelnemers binnen 1 dag te scholen in TRAP waarna ze deze behandelinterventie kunnen inzetten in de praktijk.