Diagnostische beeldvorming
Hieronder vind je informatie over de cursus.
Wil je je inschrijven? Klik dan op de button ‘koop deze cursus’.
Vergeet niet om je aan te melden voor het event als je wil deelnemen aan een training (event).
In deze training leer je hoe je ingrijpende en stressvolle levensgebeurtenissen (ACE's) bespreekbaar kunt maken. Je ontvangt praktische handvatten om het gesprek aan te gaan en te achterhalen wat de impact van ACE's is geweest op het leven en de ontwikkeling van het kind/ de jongere en diens naasten. Daarnaast krijg je inzicht in de verschillende diagnostische instrumenten die je kunt gebruiken om de impact van ACE's in kaart te brengen. Screeningsinstrumenten, vragenlijsten en klinische interviews komen tijdens de training aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan het betrekken van ouders bij de diagnostische beeldvorming. Een belangrijk onderdeel van de training is het herkennen van trauma- en stressreacties. Deelnemers leren wanneer deze reacties indicatief zijn voor een traumagerichte behandeling en wanneer andere interventies mogelijk meer geschikt zijn. De module is praktijkgericht en biedt een combinatie van theorie en oefening. Dit doen we door middel van kennisoverdracht, rollenspelen, oefenen met diagnostische instrumenten en het analyseren van beeldmateriaal en diagnostiekverslagen.
Hierdoor ben je na afloop in staat om met meer vertrouwen en deskundigheid met deze complexe problematiek om te gaan.
Doelgroep
(GZ-)psychologen, orthopedagogen(-generalist), klinisch (neuro)psychologen, psychotherapeuten, psychodiagnostisch medewerkers, systeemtherapeuten, kinder- en jeugdpsychiaters.
Opzet
De training bestaat uit 1 lesdag. Er wordt verwacht dat je tijdens de training een actieve bijdrage levert tijdens theoretische discussies en rollenspellen. Na afloop wordt een kennistoets afgenomen.
Praktisch
Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij:
SKJ en NIP-NVO.
Blijf op de hoogte van de leeractiviteiten van de Karakter Academie
Meld je aan voor de nieuwsbrief Verder Leren